Own orchard Export to more than 20 countries

Republic of Moldova

Mon-Fri9:00 AM - 18:00 PM Satutday,Sunday Closed

+373 22 500 675, info@monicol.md

REPREZENTANȚI AI PARLAMENTULUI EUROPEAN ÎN VIZITĂ LA COMPANIA "MONICOL"

News Image

24.02.2023

Am fost onorați să găzduim la compania noastră "Monicol" membri ai Parlamentului European (PE). În cadrul vizitei Dl Bernd Lange, președintele Comisiei pentru Comerț Internațional (INTA) a PE și Dna Karin Karlsbro, membru al PE au avut un dialog prietenos și constructiv cu reprezentanții companiei.

Această vizită a fost realizată cu scopul de a face cunoștință cu activitatea unui producător și exportator din R. Moldova și de a discuta despre oportunități de accesare a pieții Uniunii Europene, dar și despre constrângerile cu care ne confruntăm.

Europarlamentarii au făcut un tur prin halele fabricii, au văzut cum producem fructele uscate, cum procesăm miezul de nucă, ambalarea produselor finite, precum și condițiile create pentru o bună desfășurare a activității. De asemenea, oficialii au făcut cunoștință cu procedurile implementate în conformitate cu cele mai înalte standarte internaționale deținute de Companie pe securitatea alimentelor, produse organice și responsabilitatea socială.

Totodată, în cadrul vizitei s-a pus accentul pe oportunități de deschidere a noi piețe de desfacere pentru produsele moldovenesti, facilitatea exportului către statele UE și crearea de noi parteneriate, precum si utilizarea oportunitatilor si instrumentelor de facilitare a comertului la mod practic – statulul de Operator Economic Autorizat (AEO) de care beneficiaza companiile din Republica Moldova, inclusiv compania « Monicol ». La fel au fost discutate si constrângerile în procesul de export provocate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Suntem recunoscători pentru această întâlnire importantă din partea oficialilor europeni, pentru deschiderea în comunicare și perspective de conlucrare. Suntem convinși că, astfel de vizite sunt un semn bun pentru afacerile moldovenești, care pot să se dezvolte mai bine cu sprijinul Uniunii Europene, și contribuie la îmbunătățirea imaginii și prosperității Republicii Moldova.